Novým spolupracovníkem týmu Basketbalu Olomouc se pro letošní sezónu stává fyzioterapeut Zdeněk Bartl. Bude mít důležitou roli mít při pomoci hráčům, kteří musejí bojovat s únavou a případnými zraněními.

Bartl má s ošetřováním vrcholových sportovců zkušenosti, do jeho rukou se například při nedávném tenisovém turnaji ITS CUP 2014 svěřila jeho vítězka a aktuálně 63. hráčka světa Petra Cetkovská.

Úkolem předního olomouckého fyzioterapeuta Zdeňka Bartla je regenerace basketbalistů po náročných zápasech. Bude rovněž ošetřovat jejich případné úrazy a zdravotní komplikace související s jejich sportovními výkony. „Basketbal je kontaktní sport, takže nás určitě čeká spousta práce při ošetřování celého těla,“ říká Zdeněk Bartl. Někteří hráči již mají ošetření za sebou, jako vůbec první se do Bartlových rukou svěřil Filip Pekárek.

Zdeněk Bartl působí v olomouckém Omega centru sportu a zdraví. Vystudovaný fyzioterapeut v něm sportovcům i dalším zájemcům pomáhá řešit jejich zdravotní problémy. Kromě toho se svými kolegy působí také jako masér a jeho pracoviště klientům nabízí také zábaly a přístrojovou lymfodrenáž.

Odkaz: http://www.basketbalolomouc.eu/aktualita/36