Naše služby

ruce

Fyzioterapie

 

Fyzioterapie se zabývá diagnostikou, léčbou a prevencí poruch pohybového aparátu. Základním cílem je léčba funkčních poruch pohybového aparátu, mezi které řadíme blokády kloubů, svalové spasmy, poúrazové stavy, stavy pooperační, chronické vady, degenerativní potíže páteře (civilizační choroby) a další.

Individuální terapie

Provádíme vyšetření odborným fyzioterapeutem, individuální ošetření, měkké a mobilizační techniky (manuální uvolnění svalového napětí), ošetření bolestivých bodů, mobilizace zablokovaných kloubů a páteře, terapie s využitím rehabilitačních pomůcek, odborný strečink, korekce vadného držení těla.

Baňkování

Přikládáním baněk vytvoříme podtlak, který nasaje kůži do baňky. Podtlakem v místě působení dojde k silnému prokrvení, okysličení dané oblasti a tím k úlevě od bolesti v problematických bodech na těle. Podtlak má za následek vznik malých modřin, které se za pár dní se vstřebají.

Kineziotaping

Terapie nalepováním elastických pásek, která pomáhá zvýšit místní průtok krve a lymfy. Dochází tím k uvolnění svalového napětí a snížení bolestivosti. Je urychleno vstřebávání otoků i hematomů. Tejp podporuje fyziologický pohyb a zároveň chrání sval proti přetažení, stabilizuje vazy a klouby. Kineziotaping se může použít například při bolestech šlach a svalů, při bolestech úponů šlach, po úrazech kloubů, při bolestech páteře.

Masáže

 

Klasická masáž

Masáž slouží k uvolnění svalů a kloubů celého těla, k jejich lepší regeneraci, k úlevě od bolesti a stresu. Provádíme buď celkovou masáž všech velkých svalových partií nebo částečnou masáž konkrétních partií, nejčastější masáž zad a šíje. Podle intenzity a tlaku masážních hmatů poskytujeme masáže regenerační a sportovní.

Masáž lávovými kameny

Relaxační masáž horkými lávovými kameny zahrnuje přikládání „vibrujících“ horkých kamenů na energetická centra a stimulací energetických drah. Jemná masáž horkými kameny v kombinaci s havajskými masážními technikami uvolní ztuhlé a přetížené svaly a dopřeje organismu hluboké uvolnění. Při masáži lávovými kameny dochází také k lehké lymfodrenáži.

Manuální lymfatická masáž

Manuální lymfatická masáž aktivuje lymfatický systém a zlepšuje imunitu. Masáží se odplaví škodliviny z těla, dochází k detoxikaci a odvodnění organismu, odstranění otoků, snižení bolestivosti lymfatických uzlin a tělo se lépe vypořádá s pocity únavy a vyčerpanosti.

masérna